4x hlasované
 
Doba přípravy: 20 minut,
Doba pečení: 10-14 minut,
Počet porcí: 3-4 porce, 
 

Klasické smažené jednoduché karbanátky, které zvládne každý. Karbanátky podáváme se bramborovou kaší nebo uvařeným bramborem. Hodí se kyselé okurky nebo zeleninový salát.

Jednoduché karbanátky

Tradiční a jednoduché smažené karbanátky jsou oblíbeným pokrmem, který zvládne připravit každý. Tato chutná jídla jsou snadno dostupná, rychle připravená a perfektně se hodí jako hlavní pokrm na vašem talíři. Smažené jednoduché karbanátky jsou tradičním receptem, který vás vtáhne do světa domácího vaření a nostalgie.

Tento recept na jednoduché karbanátky spojuje kvalitní mleté maso s výraznými chutěmi cibule, česneku a koření, které dodávají pokrmu jedinečnou chuť a aroma.

Karbanátky se často podávají s bramborovou kaší, uvařenými brambory nebo čerstvým chlebem, což tvoří skvělou kombinaci. K nim můžete přidat kyselé okurky nebo zeleninový salát pro ještě bohatší zážitek.

Připravte si tyto jednoduché karbanátky a dejte své chutě volný průchod. Tento tradiční pokrm je skvělým způsobem, jak si dopřát domácí pohodlí a výtečnou chuť na jednom talíři. Připraveni se pustit do smažení? Zkuste i tento recept na nejlepší velikonoční nádivku. Zkuste také jak ochutit tatarák.

Ingredience

  • 500g mletého masa,
  • 2 cibule,
  • 6 stroužků česneku,
  • 1 a půl staršího rohlíku,
  • 2 vejce,
  • 1 čajová lžička soli,
  • půl čajové lžičky mletého pepře,
  • půl čajové lžičky majoránky,
  • půl čajové lžičky mleté červené papriky,
  • 5 polévkových polévkových lžic strouhanky,

Postup receptu

1

Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky, nejlépe robotem.

Očistíme si cibuli. Foto - Kristýna

2

Rohlíky nekrájíme na kostičky a namočíme do vody, jen na chvíli a potom vodu vylijeme a rohlíky vyždímáme.

Nakrájíme si rohlíky. Foto - Kristýna

3

Do misky dáme nakrájenou cibuli a česnek, vyždímané rohlíky a maso.

Suroviny dáme do mísy. Foto - Michal Trško

4

K masu přidáme vejce, pepř, sůl papriku a majoránku a všechno promícháme. Kdyby byla směs moc řídká, nedaly by se dělat bochánky, přidejte strouhanku.

Přidáme vejce a koření. Foto - Kristýna

5

Z těsta uděláme bochánky a každý obalíme v strouhance.

Uděláme bochánky a obalíme. Foto - Kristýna

6

Na oleji na mírném ohni osmažíme karbanátky do zlatová z každé strany 5-7 minut.
Osmažíme. Foto - Kristýna

7Jednoduché karbanátky se hodí k bramborové kaši s kyselou okurkou, okurkovým salátem ale také k uvařeným bramborám nebo chlebu.

Jednoduché karbanátky podáváme. Foto - Kristýna
Jednoduché karbanátky podáváme. Foto – Kristýna

Hotovo, dobrou chuť. Vyzkoušejte také náš recept na bramborový salát. Zkuste také grilovaná kuřecí prsa na pánvi. Zkuste i náš smažený květák.

Videorecept

Jaké mleté maso na jednoduché karbanátky?

Pro přípravu karbanátků můžete použít různé druhy mletého masa podle vašich osobních preferencí a chuti. Zde je několik možností:

Hovězí maso: Hovězí mleté maso je tradiční volbou pro výrobu karbanátků. Má bohatou chuť a je obvykle méně tukové než některé jiné druhy masa.
Vepřové maso: Vepřové mleté maso může přidat bohatou a plnou chuť karbanátků. Je také obvykle jemnější a může být více šťavnaté.
Kuřecí maso: Mleté kuřecí maso je lehčí a má nižší obsah tuku než hovězí nebo vepřové maso. Pokud preferujete méně kalorií, můžete zvolit kuřecí maso.
Mleté z krůtího masa: Podobně jako kuřecí maso má i krůtí mleté maso nižší obsah tuku a může být vhodnou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu.

Mletá směs (hovězí a vepřové): Někteří lidé preferují kombinaci hovězího a vepřového masa pro bohatší chuť a texturu.
Mleté maso z jiných druhů masa: V závislosti na regionu a osobních preferencích se mohou používat i mletá masa z jiných druhů zvířat, jako je jehněčí, kozí nebo dokonce rybí mleté maso.

Záleží na vás, který druh mletého masa si vyberete. Můžete také experimentovat s různými kombinacemi masa a koření, abyste vytvořili karbanátky přesně podle vašich představ a chuťových preferencí.

Co za přílohu ke karbanátkům?

K přípravě karbanátků si můžete vybrat různé přílohy podle svých preferencí a chuti. Zde je několik tradičních příloh, které často doprovází karbanátky:

Bramborová kaše: Bramborová kaše je klasickou přílohou pro tyto jednoduché karbanátky. Má krémovou texturu a skvěle se hodí k masu.
Knedlíky: Knedlíky jsou oblíbenou přílohou v mnoha evropských zemích. Můžete si vybrat mezi houskovými knedlíky, bramborovými knedlíky nebo jinými variantami.
Hranolky: Hranolky jsou oblíbenou volbou, zejména pokud máte rádi křupavou texturu. Můžete si je buď koupit hotové nebo udělat domácí.

Zeleninový salát: Lehký zeleninový salát může skvěle doplnit chuť karbanátků. Můžete si vybrat salát podle svých chuťových preferencí.
Rýže: Rýže je vhodnou přílohou, zejména pokud máte rádi exotické chuťové kombinace. Basmati nebo jasmínová rýže jsou populární volbou.
Pečená zelenina: Pečená zelenina, jako jsou brambory, cuketa, papriky a mrkev, může být zdravou a chutnou přílohou.
Těstoviny: Karbanátky můžete servírovat s různými druhy těstovin a omáčkami.
Domácí chléb: Plátek čerstvého domácího chleba může být vynikající přílohou pro karbanátky.
Omáčky: K masu můžete přidat různé omáčky, jako je houbová, rajčatová, česneková nebo dýňová.

Vyberte si přílohu podle svého vkusu a preferencí, ať se karbanátky stanou plnohodnotným a chutným jídlem. Kombinace příloh může být také zajímavou cestou k objevování nových chuťových variací.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno